Wonder van VV Tzummarum brengt club in vierde klasse

$
0
0

TZUMMARUM – VV Tzummarum heeft zaterdag een historische dag beleefd. In een zinderende slotfase liep de voetbalploeg van 5-3 naar 9-3 uit tegen Marrum en was voor het eerst in het 78-jarig bestaan promotie naar de vierde klasse een feit.

Nadat Tzummarum een periodetitel had gepakt en Marrum voorlaatste werd, was duidelijk dat deze twee teams het moesten uitvechten voor wat betreft een plek in de vierde klasse.

De eerste wedstrijd werd in Marrum gespeeld en deze wedstrijd ging met 4-1 verloren voor de Tzummarumers. Teleurstellend, gezien het aantal kansen en veldoverwicht. Bij een 4-0 achterstand wist Tim Grond in de laatste minuten de enige goal van Tzummarum te scoren. Achteraf bleek dit een hele belangrijke.

Zaterdag moest Marrum het in Tzummarum opnemen en een 4-1 voorsprong verdedigen. Langs het veld stond het vol met supporters, er hingen spandoeken en het onthaal van de spelers ging gepaard met vuurwerk en roodwitte rookbommen.

Onder de aanmoedigingen stond de thuisclub bij rust voor met 2-1. Na rust was het Marrum dat echter de 2-2 en 2-3 binnenschoot en over twee duels nu met 7-3 voorstond.

Vanaf dat moment begon het wonder van Tzummarum. Want nadat de ploeg op 4-3 kwam en in blessuretijd zelfs de 5-3 scoorde, vielen bij een slotoffensief achtereenvolgens de 5-3, 6-3, 7-3, 8-3 en 9-3.

In het 78-jarig bestaan was de eerste promotie naar de vierde klasse een feit. Dat werd gevierd met een rondje op de kar door het dorp en vervolgens een gezellig feest in de kantine.